Peluang semakin sukar

PENGENDALI FELDA United FC, Mohd Nidzam Jamil mengakui peluang skuad itu untuk kekal dalam saingan Liga Super musim depan semakin suk4r.

Bekas pemain kebangsaan itu berkata, kekalahan 1-2 kepada Selangor semalam menyemp!tkan lagi peluang The Fighters biarpun berbaki empat perlawanan.

“Bagi saya, situasi dihadapi FELDA United ketika ini semakin rumit kerana kami tidak boleh lagi terlepas sebarang mata jika mahu kekal dalam Liga Super musim depan.

“Pemain tidak boleh lagi memberi peluang kepada lawan, sebaliknya perlu agr3sif dalam misi mencatat kemenangan. Walaupun tiada mustahil dalam bola sepak, kami tidak boleh lakukan sebarang perubahan jika sering mengulangi kes!lapan mudah apabila ditekan lawan,” katanya.

Mengulas mengenai kekalahan 1-2 kepada Selangor, Mohd Nidzam ternyata kec3wa kerana anak buahnya melepaskan dua gol mudah. Katanya, kes!lapan itu atas kealpaan sendiri apabila g4gal mengeluarkan bola daripada kawasan ba*haya.

“Walaupun berusaha untuk bangkit, ia sudah terlambat kerana bermain dengan pasukan berpengalaman seperti Selangor pastinya memberi masalah untuk mencari gol.” katanya.

Selepas ini, FELDA United akan men3ntang Kuala Lumpur pada Rabu, diikuti PKNP (13 Julai), Pahang (17 Julai) dan Kedah (21 Julai).